Lliurament de premis del 3r Concurs de Poesia

Us convidem al lliurament de premis del 3r concurs de poesia

Divendres, 17 de desembre 8 de la tarda a la Sala Noble

Amb la presència del poeta MARC ARTIGAU


Qui es en Marc Artigau?

Marc Artigau i Queralt (Barcelona 1984) és llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona.

Com autor ha estrenat La gran festa dins del cicle de joves dramaturgs de Tarragona, Xatrac (2004), Ushuaia (Premi Ciutat de Sagunt 2008 i Accèssit Marqués de Bradomín 2008) al Teatre Estudi de l’Institut del Teatre, T'estimem tant, Grace a la Nau Ivanow, Catalan Buffalo a l'Espai Lliure del Teatre Lliure i també ha guanyat el X Premi Boira de Vic amb l’obra Els gorgs. L'estona que vaig ser poema dins el cicleEl juliol a la cuina” a la biblioteca Bonnemaison del Festival Grec de Barcelona i a una nena nua llepa-li la pell llepa-li la pell a una nena nua a la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure.

Amb Les sense ànima ha guanyat el Premi Ciutat de Sagunt 2009 i el Premi Ramon Vinyes 2009.

Com a dramaturg ha treballat amb Xicu Masó a De soledats i silencis, espectacle basat en els contes de Mercè Rodoreda, amb Catherine Allard, escrivint i dirigint la presentació al Gran Teatre del Liceu de la companyia IT dansa (2010), i la companyia Semperoper Ballet. A més amb Josep Maria Miró a escrit Eva i Adam: el darrer gènesi, M3 i ha traduït F3dra de Marilia Samper per la companyia Quars Teatre.

A més ha estat ajudant de direcció de Xavier Albertí (ppp), Jordi Prat i Coll (Una còpia, Vides Privades) i Carles Sales entre d’altres; i ha dirigit Marc i Paula, Zèppelin i Tibidabo de Cristina Clemente.

En poesia ha publicat Primers Auxilis (Editorial Cossetània) XVIII Premi Grabriel Ferrater per a joves poetes, Vermella (Editorial Viena) Premi Martí Dot 2007, Escuma negra (o tres pensaments en veu alta) XVIII Premi de poesia de les lletres catalanes del Vallès Oriental i Desvermella'm Premi Joan Duch per a joves escriptors. Dels llibres de poesia publicats n'ha fet un espectacle de cabaret Jo tenia un fanal a la boca, estrenat a la Sala La virgen i encara en gira.

Actualment està escrivint Algú que ens mira una peça teatral per l'Abadia de Montserrat basant-se en l'obra de Ramon Casas i Santiago Russinyol.